Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.

Meer over diamant

Diamant is het hardste materiaal dat in de natuur voorkomt dus niet voor niets het meest geschikt voor een levenslange levensduur als bij de trouwring.

Diamant is gekristalliseerd koolstof dat onder hoge druk gevormd is op een diepte tussen 140 en 190 kilometer diep. Diamanten zijn dan ook zeer moeilijk te vinden en hierdoor erg zeldzaam.

De ruwe diamanten worden bewerkt om het licht zo schitterend mogelijk te laten uitkomen. Ze worden daarom in een speciale vorm geslepen. De briljant is daarvan de meest bekend maar diamanten zijn er in diverse slijpvormen.

Gravures

Uiteraard worden jullie ringen binnenin voorzien van een gratis gravure. Meestal zijn dit elkaars namen gevolgd door de trouwdatum. Heb je hele speciale wensen bijvoorbeeld dat jullie kinderen de namen schrijven of elkaar vingerafdruk zijn er technieken die dit overnemen en in jullie ringen graveren. Zo geef je een super persoonlijk tintje aan je ring. Heb je een patroon van bijv.een tatoeage die je aanspreekt kan onze graveur dit met de hand er goed diep in uit steken.

Aan welke hand draag ik mijn ring?

Wij krijgen vaak de vraag; ”draag je de trouwring nu links of rechts”? Vanuit geloofsovertuiging wordt door katholieken aan de linkerhand gedragen en door protestanten aan de rechterhand. Tegenwoordig is het steeds meer een eigen keuze, net wat je prettig vindt. Voor de vrouw speelt soms de verlovingsring mee in haar keuze, al kan onze goudsmid deze ook altijd nog aanpassen . Hoe dan ook de trouwring staat symbool voor jullie oneindige liefde.

Ringen maken met eigen goud

Misschien heb jij oude sieraden van ouders, opa of oma die je dierbaar zijn , deze kunnen wij verwerken in jouw toekomstige trouwring, of in een ander sieraad als finishing touche bij de jurk.Ook kun je oud goud laten verrekenen met de aan te schaffen trouwringen.Bespreek de uitgebreide mogelijkheden met ons team .

Trouwgilde Partner

Jullie dag onvergetelijk maken.  Dat is ons doel . Bij het trouwgilde vindt je alles wat je nodig hebt voor een perfecte trouwdag !

Jij bent de bruid !

Alles wil je perfect hebben dus vergeet jij niet de subtiele sieraden bij jou droomjurk?!

Natuurlijk kun je bij de bruidswinkel ook accessoires uit kiezen maar dit zijn meestal onedele. Waarom dus zoveel uitgeven waar over een tijdje het mooie af is.

Ons team adviseer jou graag, en voor de man hebben wij ook manchetknopen.

Tip: neem een foto bij je pasmoment, zo kunnen wij zien wat daarbij mooi past.

....Verliefd?!

Waren jullie misschien elders al verkocht aan een paar trouwringen ,maar waren ze je echt te duur?  Wij kunnen kijken of wij al dan niet met een kleine aanpassing de ringen voor jullie kunnen maken. Niet altijd maar meestal lukt het zodat het past in jullie budget.

De voordelen van Ooms

Diamanten
Juwelier Goudsmid Ooms verzorgt het vakkundig plaatsen van diamanten. Het geeft cachet aan jullie ringen.
Materialen
Wij werken met eerlijk verantwoord goud en onze goudsmid is ook in staat om materialen te combineren.
Maatwerk
Een bijzonder moment in jullie leven vraagt om een bijzonder ontwerp.

Maak een afspraak

Loop voor persoonlijk advies binnen in onze winkel of maak bij voorkeur een afspraak!
info@juwelierooms.nl
(0164) 63 01 32
WhatsApp


* Eventueel 's avonds op afspraak

Roodgoud

Wij hebben zowel Rood als Rosegoud in onze collectie. De rose legering bevat minder koper dan roodgoud dus toont daardoor een zachte tint rood. Aan de vinger toont de ring zacht en chique!

Witgoud

Goud is van nature geel. Om goud wit te krijgen wordt deze met andere metalen vermengd. Dit noem je een legering . Om witgoud wit te maken worden er o.a palladium, zilver en mangaan toegevoegd. Vaak wordt het witgoud van een laagje rhodium voorzien zodat jullie trouwringen nog witter tonen.

Geelgoud

Sommige van onze klanten vinden dat een trouwring geel hoort te zijn. Vele ontwerpen en afwerkingen van het goud zijn eveneens mogelijk.

Toch is de eenvoud van een gladde ring bijzonder stijlvol, ”less is more” zeggen we altijd bij Ooms.

Om het geheel af te maken is de ruime keuze aan het plaatsen van een diamant om het geheel af te maken.

Bicolor

De moderne collectie bicolor trouwringen bestaat vaak uit een combinatie van mat en mat/glans.

Je kunt aan modellen soms ook aanpassingen doen zoals kleuren om draaien, andere breedte.

Het is immers maar net welke uitvoering het best bij jullie en de bestaande sieraden past.

Contact
E-mailadres:  info@juwelierooms.nl
Telefoon: 0164 63 01 32
Partners Onze partners >
Openingstijden
Di t/m Vr 9:30 - 17:30
Zaterdag 9:30 - 17:00
 
Let op wijzigingen:
Volg ons